- Data incepere: 21 Septembrie – 1 Decembrie 2024
- Durata: 3 weekenduri (4-5h/zi) + Examen Final
- Locatie: ONLINE – pe platforma Zoom
- Formator: Drd. Elena Ungureanu ( Psiholog Clinician, cu portofoliu complet de competente )
- Pret:
2000 ron1300 ron (locuri limitate) - Pret Elevi/Studenti: 999 ron
- Perioada de reduceri pana la: 1 Iunie 2024 *in limita locurilor disponibile !
- Modalitate de plata: transfer bancar in contul firmei
Ultimele 5 locuri disponibile
Cui ne adresam?
Obiectivele cursului
Beneficii
Prezentare curs
Ce este Consilierul în dezvoltarea personală?
Consilierul în dezvoltarea personală este un profesionist specializat în a ajuta oamenii să își dezvolte abilitățile, să-și găsească direcția și să-și îmbunătățească calitatea vieții prin intermediul consilierii și al coachingului. Acesta lucrează cu clienții pentru a-i ajuta să își identifice obiectivele și să dezvolte un plan de acțiune pentru a-și atinge aceste obiective.
Consilierii în dezvoltarea personală lucrează cu o gamă largă de clienți, de la cei care caută să-și îmbunătățească performanța în carieră și relațiile interpersonale, până la cei care doresc să-și dezvolte abilitățile de leadership și management. Aceștia pot ajuta clienții să-și dezvolte abilitățile de comunicare, să-și înțeleagă mai bine propriile valori și să-și găsească sensul în viață.
Consilierul în dezvoltarea personală utilizează o varietate de tehnici și metode, inclusiv tehnici de consiliere, întrebări deschise și închise, observare și feedback, pentru a ajuta clienții să-și dezvolte abilitățile și să-și atingă obiectivele. De asemenea, consilierii în dezvoltarea personală trebuie să aibă o înțelegere solidă a psihologiei umane și a diferitelor tehnici de coaching și de dezvoltare personală, precum și să fie empatici și să aibă abilități excelente de comunicare pentru a fi eficienți în ceea ce fac.
Acte necesare:
- diploma ultima institutie de invatamant absolvita; obligatoriu absolvent de studii de licenta
- copie act de identitate;
- copie certificat de nastere
Examen absolvire:
- Redactarea proiectului de absolvire
- Prezentarea proiectului
- Examenul final în prezența comisiei din partea ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări)
Diplome obtinute:
- diploma Consilier Dezvoltare Personala (ANC – Ministerul Muncii și Ministerul Educației) ( taxa eliberare diploma : 100 ron )
- diploma de absolvire oferita de Business Education School
Autorizatie
Ce vei invata?
- Cunoaștere și dezvoltare: crearea spațiului de cunoaștere și interacțiune cu cursanții, noțiuni generale despre consilierea privind modalitățile de dezvoltare personală, activitățile profesionale specifice consilierului de dezvoltare personală, abilități necesare în consiliere, particularitățile activității de consiliere. Vor fi prezentate și utilizate tehnici proiective specifice cunoașterii și dezvoltării individuale.
- Organizarea propriei activități – prioritizarea obiectivelor, graficul activităților, noțiuni de planificare și organizare, tipuri de resurse necesare pentru desfălurarea activității individuale și modalitatea de cunoaștere a acestora.
- Tipare temperamentale și de personalitate – cum să-ți pui la treabă resursele personale pentru dezvoltarea personală și pentru a-ți găsi propriul răspuns la întrebările: cine sunt?, încotro mă îndrept?, cât valorez?
- Comportamentul în situații conflictuale – vor fi prezentate strategii de management al conflictelor, tipuri de parteneri dificili și modalități de a ne apăra, precum și modalități de soluționare a conflictelor. Modul va avea și o parte aplicativă unde fiecare cursant va avea posibiblitatea să-și autoevalueze propriul stil de soluționare a conflictelor și să contureze o hartă individuală a conflictului.
- Interese și valori – cunoașterea de sine, cunoașterea lumii profesiilor, ghidarea spre opțiuni profesionale, dezvoltarea abilităților și încrederii în sine în vederea luării deciziilor privind propria carieră.
- Stima de sine și încrederea în sine – cum le putem crește și dezvolta, modul în care corpul nostru comunică, motivația și responsabilitatea, controlul și gestiunea emoțiilor, inteligența emoțională.
ELENA UNGUREANU
Elena UNGUREANU este psiholog cu portofoliu complet de competențe în Psihologie, doctorand în Psihologie în cadrul Universității de București. A absolvit cursurile Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, perioadă în care a fost lider studențesc două mandate consecutiv și reprezentant național în cadrul EFPSA (European Federation of Psychology Students Associations).
A beneficiat de o activitate extracurriculară intensă în ceea ce privește atât dezvoltarea personală, cât și profesională, fiind parte activă a unor programe tematice de specialitate în țară (Iași, Cluj, Timișoara, Sibiu, Oradea, Vatra Dornei etc.), dar și în străinătate, în țări precum Franța (Paris, Strasbourg), Germania (Berlin, Peseckendorf), Norvegia (Oslo), Anglia (Londra), Olanda (Amsterdam, Groningen), Belgia (Bruxelles), Ungaria (Debrețin, Budapesta), Slovacia (Bratislava), Spania (Oviedo), Austria (Viena), Turcia (Akhisar, Istanbul), Malta (Valletta), China (Beijing) etc.
În prezent activează în practica privată. Iubește oamenii naturali și simpli, sensibilitatea, forța și vulnerabilitatea. Crede că fiecare poate fi un om deosebit și asta nu e un sofism, e o credință personală pe care și-a asumă cu tact și delicatețe, ca și încrederea cu care pleacă la drum în facilitarea acestui program de dezvoltare personală.